Az alábbi, saját receptem egy újabb példa arra, hogy kevés hozzávalóból is lehet finomat alkotni.
PAPRIKÁS-OLÍVABOGYÓS VAJ
20 dkg vaj
1/2 kaliforniai paprika
20 db zöld olívabogyó
4 szál újhagymazöld (egyenként kb. 20 centis darabok)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj
só
frissen őrölt tarkabors
1/2 teáskanál szárított bazsalikom
Elkészítés:
A szobahőmérsékletű vajat egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzáadjuk a rövid és vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a negyedekbe szeletelt olívabogyókat, az apróra vágott újhagymazöldjét és a karikákra vágott, kés lapjával megroppantott fokhagymát. A hozzávalókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük, és még egyszer átkeverjük. Pirítóssal, vagy friss barna kenyérrel fogyasztjuk.
Megjegyzés:
Ha az elkészült masszát alufóliába tekerve lehűtjük, akkor szeletelhető vajat kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése