2017. április 4., kedd

Mediterrán ízek kenyérre kenve

Az alábbi, saját receptem egy újabb példa arra, hogy kevés hozzávalóból is lehet finomat alkotni. 

PAPRIKÁS-OLÍVABOGYÓS VAJ


Hozzávalók

20 dkg vaj
1/2 kaliforniai paprika
20 db zöld olívabogyó
4 szál újhagymazöld (egyenként kb. 20 centis darabok)
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál olívaolaj

frissen őrölt tarkabors
1/2 teáskanál szárított bazsalikom

Elkészítés

A szobahőmérsékletű vajat egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal, hozzáadjuk a rövid és vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikát, a negyedekbe szeletelt olívabogyókat, az apróra vágott újhagymazöldjét és a karikákra vágott, kés lapjával megroppantott fokhagymát. A hozzávalókat összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal ízesítjük, és még egyszer átkeverjük. Pirítóssal, vagy friss barna kenyérrel fogyasztjuk. 

Megjegyzés

Ha az elkészült masszát alufóliába tekerve lehűtjük, akkor szeletelhető vajat kapunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...