Ez a leves került nálunk az asztalra húsvét vasárnapján; egy tökéletes (és könnyű) ebéd a hagyományos (és nehéz) sonka-tojás vacsora előtt. Palacsintával, vagy egy könnyű fánkkal remek választás a hétköznapokra is.
TÁRKONYOS SERTÉSRAGULEVES
70 dkg sertéscomb
20 dkg mirelit zöldborsó
1 fej vöröshagyma
4 sárgarépa
2 fehérrépa
1 húsleveskocka
3 evőkanál tejföl
2 dl főzőtejszín
2 teáskanál mustár
2 teáskanál frissen facsart citromlé
1 evőkanál tárkony
1 teáskanál majoranna
só
őrölt feketebors
olaj
1 púpozott evőkanál liszt
levestészta
Elkészítés:
Egy kevés olajon megpároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kockára vágott sárga- és fehérrépát. Állandó kevergetés mellett pár percig együtt pirítjuk a zöldségeket a hagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott húst, és fehéredésig pirítjuk. Ekkor felöntjük 2,5 liter vízzel, felforraljuk, és belemorzsoljuk a leveskockát. Ízesítjük a tárkonnyal és a majorannával, majd lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldborsót és a levestésztát is. Egy tálkában összekeverjük a tejfölt a tejszínt, a mustárt, a citromlevet és a lisztet, adunk hozzá egy keveset a levesből, csomómentesre keverjük, és folyamatos kevergetés mellett a leveshez öntjük. Még egyszer forralunk rajta egyet, és már állhatunk is neki palacsintát sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése