RÓLAM

Épp annyira ejtett rabul a francia és az olasz konyhaművészet, mint amennyire szerelmes vagyok a franciaországi Provence és az olaszországi Toscana látványába és hangulatába. Rajongok az elegáns és ínyenc francia, valamint a végtelenül egyszerű, mégis mérhetetlenül nagyszerű olasz fogásokért. 2016 decembere óta tanulom az olasz nyelvet, gyakorlásképpen - dalszövegek helyett - recepteket fordítok.

A mediterrán konyhaművészet mellett nyitott vagyok mindenre, ami "boldog és napfényes". Kiskertemben zöldségeket és fűszernövényeket termesztek. A fűszereket nem csak frissen és szárítva használom fel a konyhámban: fűszerolajokat és fűszereceteket is készítek belőlük.

E blog elindításának célja egy receptgyűjtemény és tudástár létrehozása - saját magamnak, a gyermekeimnek és persze mindenkinek, aki úgy érzi, hogy hasznát veheti. A recepteken és a "konyhai okosságokon" túl tervezek még szót ejteni a mediterrán életmódról, életérzésről és hangulatról; gasztronómiai témájú könyvekről és filmekről; gasztronómiai érdekességekről, újdonságokról és programokról.

A recepteket három fő kategóriába sorolom: francia ételek, olasz ételek és magyar konyha. Az egyik csoportba sem sorolható ételek (például ciprusi, görög, spanyol, török stb.) receptjei a "Receptek ABC-sorrendben" oldalon találhatók.

Az itt közölt ételek leírásai kivétel nélkül általam kipróbált receptek, saját fotókkal illusztrálva. Cikkek esetében a nem saját képanyagok a pixabay.com, valamint a pexels.com weboldalakról származnak.

Minden kedves Látogatónak kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánok a blogon!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...