A sütőm sajnos felmondta a szolgálatot. Itt áll már mellette az új tűzhely, de mivel máshová szeretném tenni, mint ahol a régi van (annak az elhelyezkedése nekem nem túl kényelmes), még meg kell terveznem hozzá pár dolgot, mielőtt gázszerelőt hívok. A helyzetre való tekintettel a sütés nélküli sütik készítésének korszakát élem. :) A most következő recept az egyik személyes kedvencem - a jó citromos íze miatt.
CITROMOS-KAKAÓS KEKSZSÜTI
Hozzávalók:
1 kg szögletes háztartási keksz
4 nagy pohár tejföl
10 evőkanál cukor (ízlés szerint)
4 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 citrom leve
1 citrom (kezeletlen) héja
Elkészítés:
Egy tálban összekeverünk 2 pohár tejfölt 5 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral, a citrom levével és reszelt héjával.
Egy másik tálban összekeverjük a maradék 2 pohár tejfölt 5 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és 3 evőkanál kakaóporral.
Egy közepes méretű (33 x 20 cm) tepsi aljára egy réteg háztartási kekszet teszünk, alaposan megkenjük a citromos tejföllel, majd rárétegezünk még egy sor kekszet, amit a kakaós tejföllel kenünk meg bőségesen. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, összesen három citromos és három kakaós "kenést" tudunk kivitelezni a közepes méretű tepsiben. A sütemény tetejére kakaós tejföl kerül.
A maradék "kenőanyag" - ha nincs gyerek - a cukrászt illeti.
Az elkészült remekművet hűtőbe tesszük, és miután a puding megdermedt a tetején, megszórjuk kókuszreszelékkel.
Néhány óra múlva szeletelhetjük és fogyaszthatjuk, de akkor a legfinomabb, ha egy napig hagyjuk állni a hűtőszekrényben.
Megjegyzés:
A puhább, krémesebb végeredmény érdekében a 2-2 nagy pohár tejföl helyett készíthetjük 1-1 bödön tejföllel is a kétféle krémet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése