Alapvetően az egyszerű dolgok híve vagyok az élet minden területén, és nincs ez másként a konyhában sem. Szeretem azokat a recepteket, amelyek kevés hozzávalóból egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, mint például ez a szendvicskrém, ami kitűnő felvágotthelyettesítő.
LENCSEKRÉM
Hozzávalók:
50 dkg lencse
4 db sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma
2-3 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
só
bors
Elkészítés:
A kiválogatott, megmosott lencsét 1-2 órára beáztatjuk, majd a kis kockákra vágott sárgarépával együtt sós vízben feltesszük főni. (A víz lepje el a lencsét és a sárgarépát.) Ezután olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Amikor a lencse és a répa megpuhult, leöntjük róluk a főzővizet, és hozzákeverjük a megdinsztelt hagymákat az olajjal együtt. Hozzáadjuk a mustárt, a borsot, és ha szükséges még egy kis sót is. Alaposan megkeverjük, krumplinyomóval áttörjük, majd hűtőben lehűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése