2017. április 1., szombat

Egyszerű szendvicskrém lencséből

Alapvetően az egyszerű dolgok híve vagyok az élet minden területén, és nincs ez másként a konyhában sem. Szeretem azokat a recepteket, amelyek kevés hozzávalóból egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, mint például ez a szendvicskrém, ami kitűnő felvágotthelyettesítő. 

LENCSEKRÉM


Hozzávalók

50 dkg lencse
4 db sárgarépa
2 fej vöröshagyma
1 kis fej fokhagyma
2-3 evőkanál mustár
3 evőkanál olívaolaj
bors

Elkészítés

A kiválogatott, megmosott lencsét 1-2 órára beáztatjuk, majd a kis kockákra vágott sárgarépával együtt  sós vízben feltesszük főni. (A víz lepje el a lencsét és a sárgarépát.) Ezután olívaolajon megdinszteljük az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Amikor a lencse és a répa megpuhult, leöntjük róluk a főzővizet, és hozzákeverjük a megdinsztelt hagymákat az olajjal együtt. Hozzáadjuk a mustárt, a borsot, és ha szükséges még egy kis sót is. Alaposan megkeverjük, krumplinyomóval áttörjük, majd hűtőben lehűtjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...