2017. április 22., szombat

Csokis-banános desszert

Még mindig nincs bekötve az új sütőm, viszont még mindig szeretjük az édességet, így ismét egy sütés nélkül készíthető finomság lett a szombat délutáni desszert. Gombóc Artúr és Gru minyonjainak kedvencét készítettem a családnak. Sajnos nekik nem maradt... Na, majd legközelebb. 

CSOKOLÁDÉS BANÁNFALATKÁK


Hozzávalók

3 db nem túl érett banán (négyet vettem, de egyet megettem, és így pont jók lettek az arányok)
20 dkg kerek piskóta
10 dkg étcsokoládé
10 dkg tejcsokoládé
10 dkg vaj
színes tortadara a díszítéshez

Elkészítés

A banánok végeit levágjuk, megesszük, a többi részét felkarikázzuk. A banánszeleteket két-két piskótatallér közé tesszük, majd átszúrjuk őket egy-egy fogpiszkálóval. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat, és addig melegítjük a masszát folyamatosan kevergetve, amíg a vaj teljesen el nem olvad. A fogpiszkálóra szúrt falatkákat belemártjuk a csokis masszába, a felesleget lecsöpögtetjük róluk, majd lapostányérokra sorakoztatjuk őket. A tetejükre szórjuk a színes tortadarát, és megvárjuk, amíg a csokoládé megdermed rajtuk. 

Megjegyzés

A tortadarát egy pár perccel a csokimázba mártásuk után szórjuk a banánfalatok tetejére, de ne várjunk vele túl sokáig, különben a csoki megdermed, és a dara lepereg róla. 
A fogpiszkálóval tessék vigyázni, nehogy beletörjön az ételbe! Mielőtt gyerekek elé tesszük a falatkákat, húzzuk ki belőlük a fogpiszkálót! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...