2017. április 2., vasárnap

Egyszerű, pénztárcakímélő zöldséges rizsleves

Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, napsütötte leves receptje következik bizonyítékként arra, hogy minimális pénzből, kevés hozzávalóval is lehet nagyszerűt alkotni a konyhában. 

PETREZSELYMES RIZSLEVES ZELLERREL ÉS SÁRGARÉPÁVAL


Hozzávalók

3-4 sárgarépa
1 kisebb zeller
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rizs
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
pirospaprika
őrölt fehérbors
apróra vágott friss, vagy szárított petrezselyem
1,5 liter víz

Elkészítés

Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon körülbelül egy percig pirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát és zellert, majd folyamatos kevergetés mellett újabb egy percig pirítjuk a zöldségeket a hagymával együtt. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát is, és még egy perc pirítás következik. A zöldségkeverékhez adjuk a pirospaprikát, rászórjuk a lisztet, felengedjük vízzel, majd sózzuk és őrölt borssal ízesítjük. Amikor a sárgarépa és a zeller félig megpuhult, hozzáadjuk a kiválogatott, megmosott rizst és körülbelül 15 perc alatt készre főzzük a levest. Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyemmel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...