Egy egyszerűen és gyorsan elkészíthető, napsütötte leves receptje következik bizonyítékként arra, hogy minimális pénzből, kevés hozzávalóval is lehet nagyszerűt alkotni a konyhában.
PETREZSELYMES RIZSLEVES ZELLERREL ÉS SÁRGARÉPÁVAL
Hozzávalók:
3-4 sárgarépa
1 kisebb zeller
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg rizs
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál liszt
pirospaprika
só
őrölt fehérbors
apróra vágott friss, vagy szárított petrezselyem
1,5 liter víz
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát az olívaolajon körülbelül egy percig pirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát és zellert, majd folyamatos kevergetés mellett újabb egy percig pirítjuk a zöldségeket a hagymával együtt. Ezután hozzákeverjük az apróra vágott fokhagymát is, és még egy perc pirítás következik. A zöldségkeverékhez adjuk a pirospaprikát, rászórjuk a lisztet, felengedjük vízzel, majd sózzuk és őrölt borssal ízesítjük. Amikor a sárgarépa és a zeller félig megpuhult, hozzáadjuk a kiválogatott, megmosott rizst és körülbelül 15 perc alatt készre főzzük a levest. Mielőtt levesszük a tűzről, megszórjuk petrezselyemmel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése