2017. március 29., szerda

A napfény ízei

E blog létrehozásának célja egy receptgyűjtemény és tudástár létrehozása - saját magamnak, a gyerekeimnek és persze mindenkinek, aki úgy érzi, hogy hasznát veheti.

Épp annyira ejtett rabul a francia és az olasz konyhaművészet, mint amennyire szerelmes vagyok a franciaországi Provence és az olaszországi Toscana látványába és hangulatába. Rajongok az elegáns és ínyenc francia, valamint a végtelenül egyszerű, mégis mérhetetlenül nagyszerű olasz fogásokért. 2016 decembere óta tanulom az olasz nyelvet, gyakorlásképpen - dalszövegek helyett - recepteket fordítok.

A mediterrán konyhaművészet mellett nyitott vagyok mindenre, ami "boldog és napfényes". Kiskertemben zöldségeket és fűszernövényeket termesztek; a fűszereket nem csak frissen és szárítva használom fel a konyhámban: fűszerolajokat és fűszereceteket is készítek belőlük.


A recepteken és a "konyhai okosságokon" túl tervezek még szót ejteni a mediterrán életmódról, életérzésről és hangulatról; gasztronómiai témájú könyvekről és filmekről; gasztronómiai érdekességekről, újdonságokról és programajánlókról.

Az itt közölt ételek leírásai kivétel nélkül általam kipróbált receptek, saját fotókkal illusztrálva. Cikkek esetében a nem saját képanyagok a pixabay.com és a pexels.com weboldalakról származnak.

Minden kedves Látogatónak kellemes időtöltést és jó szórakozást kívánok a blogon! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Laktató, de nem "nehéz": töltött csirkemelltekercs

A kedvenc, csirkemellből készült ételem a petto di pollo al limone , de most ki akartam próbálni valami újat is, úgyhogy böngésző üzemmódra...